Μόλις χάσατε 30′ και η πίεσή σας ανέβηκε 3 μονάδες

Γράμμα από το νοσοκομείο, παρά την προσκόμιση της ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης. Κάποιο λάκο έχει η φάβα σκέφτομαι, αλλά έχω 2 βδομάδες να απαντήσω.

«Και γιατί δεν παίρνω ένα τηλέφωνο στο ΤΣΜΕΔΕ να ρωτήσω τι είναι αυτό το χαρτί;», σκέφτομαι το επόμενο πρωί. «Θα έχουν αντιμετωπίσει πολλά παρόμοια περιστατικά.», και δεν είμαστε τώρα να πληρώνουμε κερατιάτικα και να περιμένουμε να τα πάρουμε μετά.

Και ναι, επί 30 λεπτά προσπάθησα να πιάσω γραμμή. Μάταια.

«Μα, τι μέρα είναι σήμερα;», ξανασκέφτομαι. «Πέμπτη?!».

Μόνο ένας ηχογραφημένος υπάλληλος με τρεμάμενη φωνή, μου έδινε οδηγίες για το νούμερο που πρέπει να πατήσω. Μάλλον για να μην υπερχρεώσουν άλλους κακόμοιρους σαν εμένα, φαντάζομαι. Ολίγον βαρεμένος. Τον φαντάζομαι να κάνει τη βρωμοδουλειά μία μέρα σαν τη σημερινή. Ζέστη. Ανυπόφορη ζέστη. Πουκάμισο του ΠΑΣΟΚου. Λαφρύ, σε απαλά χρώματα, κοντομάνικο, με μία τσέπη. Κλασικό και απέρριτο κομμάτι, διαποτισμένο με αξίες μιας άλλης εποχής. Σχετικά αδύνατος με στομαχάκι, λινό παντελόνι και ζώνη δερμάτινη. Μουσάκι περιποιημένο και ο ιδρώτας να στάζει επειδή μόλις πριν λίγο πετάχτηκε να πάρει καφεδάκι, αφού το δωμάτιο που κάνει τις πρόβες ορθοφωνίας έχει air condition.

Kαι όταν έληγε ο χρόνος αναμονής μου (1′ 50») μία θυμωμένη κυρία, από αυτές που βάφουν τα νύχια των ποδιών τους το καλοκαίρι και φοράνε αυτά τα αηδιαστικά παπούτσια πλατφόρμα με φελλό και τη δαχτύλα να προεξέχει, σου ανακοίνωνε είτε ότι «Ο χρόνος αναμονής σας έχει λήξει!», είτε ότι «Δεν υπάρχει mailbox!». Η φωνή τσιριχτή, ενοχλητική και δίχως να περιμένει τίποτα άλλο από αυτόν που εξυπηρετεί, καθώς θεωρεί ότι έχει κάνει το καθήκον της και τώρα πρέπει να κάνει τα γλυκά μάτια στον προϊστάμενο. Αηδία.

Η γραμματεία φυσικά δούλευε, καθώς κάποια στιγμή το τηλέφωνο ήταν κατειλλημένο, αλλά μόλις έκλεισε δεν ξανασηκώθηκε. Καλές διακοπές. Άντε από Δευτέρα πάλι.

Υ.Γ.: Ομολογώ ότι μου έχει λείψει αυτή η αγένεια. Αφού πριν λίγο πλήρωσα άλλα 35 cents, για να ακούσω ξανά τα υπέροχα μηνύματα.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s